Programma

Topvermaak bij Green Day op Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Topvermaak bij Green Day op Pinkpop

Na een regenachtige nacht in Landgraaf gingen de festivalgangers zondag weer met frisse moed het Pinkpop-terrein op voor Green Day, Sean Paul en Gavin James.

Anne-Marie

Dit jaar zien we wederom veel gevestigde namen op het affiche van Pinkpop staan, maar het ontbreekt in Landgraaf ook niet aan nieuw talent. Een van de talentvolle jonge artiesten die op de planken staat, is de Britse zangeres Anne-Marie. We kennen haar vooral van haar zang op de nummer 1-hit 'Rockabye' met Clean Bandit en Sean Paul, maar naast deze vrolijke oorwurm laat de enthousiaste Anne-Marie horen dat ze over nog een dozijn aan luchtige zomerse reggaepop beschikt. Een soort jonge Lily Allen.

Gavin James

We spotten een trend op Pinkpop dit jaar: als je singer-songwriterliedjes maakt met een akoestische gitaar, dan moet er minstens eenmaal het woord James in je naam voorkomen. Naast James TW en James Arthur treffen we namelijk ook Gavin James aan op het festival. De roodharige zanger is geen onbekende bij NPO Radio 2-luisteraars, want zijn single 'The Book Of Love' is veel gedraaid en hij was ook een keer te gast. Op Pinkpop staat hij met een voltallige band zijn lieflijke luisterliedjes te zingen. Het valt goed in de smaak, net als zijn Louis Armstrong-imitatie.

Clean Bandit

Het had zo mooi kunnen zijn: alle uitvoerende artiesten van de nummer 1-hit 'Rockabye' zijn vandaag aanwezig op Pinkpop, dus hoe tof zou het zijn geweest als ze samen dat liedje hadden gezongen? In plaats daarvan doen ze het los van elkaar en de uitvoering van Clean Bandit is de beste. De drie zangeressen en violiste van de groep stralen op het podium, bijgestaan door hun drummer en toetsenist. Dansbare hits als 'Rather Be, 'Symphony' en 'Something Extraordinary' vliegen om je oren, evenals een hele lekkere cover van de househit 'U Sure Do' van Strike. Dansen is gratis!

Sean Paul

Hij was een tijdje verdwenen uit de spotlight, maar we mogen rustig stellen dat Sean Paul weer helemaal terug is. De dancehallster komt dit jaar nog met een nieuw album en doet ondertussen vrolijk mee op hits van Sia, Clean Bandit en Enrique Iglesias. Sean Paul vuurt op Pinkpop non-stop hits als 'Get Busy', 'Like Glue' en 'Gimme The Light' op het publiek af, maar draait er zijn hand niet voor om om zijn kenmerkende stemgeluid ook los te laten op Ed Sheerans 'The Shape Of You'. Het was mooi geweest als Sean Paul een voltallige band met vocalisten mee had genomen, maar nu worden de nummers gewoon uit een computer ingestart. Het nut van de extra drummer ontgaat ons dan ook een beetje.

Green Day

De tweede dag Pinkpop is niet uitverkocht, in tegenstelling tot de eerste dag met Justin Bieber. Dagafsluiter Green Day trekt zich er niks van aan en zet een gedegen rockshow neer. Bieber krijgt zelfs nog een veeg uit de pan. Fans van Green Day hebben exact dezelfde show al meerdere malen gezien de afgelopen jaren, want de punkrockers vernieuwen hun succesformule niet. Naast de recente single 'Radio Revolution' krijgt Pinkpop een stevige Greatest Hits-show voorgeschoteld - zelfs als die hits niet van Green Day zelf zijn. Zo hoort Pinkpop onder meer de saxofoonsolo voorbijkomen uit George Michaels 'Careless Whisper'.

Green Day-klassiekers als 'American Idiot' en 'Minority' zijn anno 2017 weer opvallend actueel en frontman Billy Joe Armstrong kan het dan ook niet laten om zich uit te spreken over president Donald Trump. Los daarvan brengt Green Day entertainment van de bovenste plank. Het mooiste moment in de show is wanneer een elfjarig jongetje het podium op wordt gehaald om gitaar te spelen met de band. Het is ontzettend aandoenlijk en de reactie van het jochie wanneer Armstrong zegt dat hij zijn gitaar mag houden, doet Pinkpop smelten. Zó sluit je een festivaldag af!

Pinksterbonanza

Hebben je helden een nummer niet gespeeld, staan ze helemaal niet op Pinkpop of juist wel en wil je dat ene liedje in de originele uitvoering op NPO Radio 2 horen?

Of ben je niet op Pinkpop, maar lekker thuis...

...kortom, hoe dan ook:

Vraag nu je plaatje aan... het is immers Pinksterbonanza op NPO Radio 2!

Foto's: Bullet-Ray & HP

Ster advertentie
Ster advertentie