Programma

Stef Bos schreef 'Papa' nadat hij hoorde dat zijn vader een tumor had

  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos schreef 'Papa' nadat hij hoorde dat zijn vader een tumor had

Stef Bos vertelde vanochtend op NPO Radio 2 over zijn ouders, die allebei kanker hadden: "Ongeacht de dramatiek van zo’n ziekte, kun je ook iets meekrijgen voor de rest van je leven."

Een van Stef’s bekendste nummers, 'Papa', schreef hij direct nadat hij hoorde dat zijn vader een tumor had. "Op de terugweg heb ik ‘Papa’ geschreven, omdat ik dacht: 'Als 'ie het niet haalt, wil ik in ieder geval een liefdesliedje aan hem geven.' Dat is het akelige. Zonder die ziekte was dat liedje nooit ontstaan." Stefs vader werd uiteindelijk nog 92 jaar, zijn moeder overleefde de ziekte niet.

'Alles komt goed'

Iedere dag vragen Jan-Willem en Jeroen naar een krachtplaat, een prachtplaat die je kracht geeft. Voor Stef Bos is dat ‘While You See A Change’ van Steve Winwood. Een vrij vrolijk nummer, maar júíst daarom heel toepasselijk. "De manier waarop mijn moeder ons heeft geleerd om te sterven. Dat was van zo’n optimisme, Jan-Willem. Ik heb daar zoveel aan gehad. Dus ongeacht de dramatiek van zo’n ziekte, kun je ook iets meekrijgen voor de rest van je leven", legt Stef uit. "Mijn moeder zei aan het einde, toen ze stierf: ‘Alles komt goed’. Dat soort optimisme."

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie