Programma

DJ's kiezen 'gemiste hit'

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ's kiezen 'gemiste hit'

Deze albumtracks hadden volgens Wouter, Gijs, Jan-Willem en Bart eigenlijk uitgebracht moeten worden op single.

Favoriete 'gemiste hit'

Iedereen kent wel: albums waarvan alle nummers goed zijn. Vaak zijn niet alle tracks van zo'n album bekend geworden, omdat ze niet op single zijn uitgebracht. DJ's Gijs Staverman, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes tippen, ter gelegenheid van de Album 3 Daagse, hier hun favoriete 'gemiste hit'!

Wouter: 'Summer, Highland Falls'Wouter kiest voor 'Summer, Highland Falls' van Billy Joels album Turnstiles (1976): "Het is heel lastig om een nummer te kiezen, maar dit vind ik zoooooooooo mooi! Als je de eerste tonen van het nummer hoort, kruipt het in je huid. En voel je wat er gaat komen, nog voordat je het ooit hebt gehoord. Het was echt een cadeautje toen ik het nummer ooit per ongeluk ontdekte."

Gijs: 'How Half-Heartedly We Behave'

Gijs kiest voor een nummer van Jonathan Jeremiah: "Dit nummer staat op het album A Solitary Man (2011), en dat is gewoon een van de beste albums ooit gemaakt!"

Jan-Willem: 'Exit Music' (For A Film)

Volgens Jan-Willem is de 'gemist hit' 'Exit Music' van het legendarische Radiohead-album OK Computer (1997): "Het meest hartverscheurende nummer ooit. Ik vind het hele album geweldig maar deze bleef maar in m’n hoofd rondspoken. De stem van Thom Yorke trekt je op een hypnotiserende manier langzaam het nummer in tot je er niet meer los van komt."

Bart: ´Black´

Het nummer dat volgens Bart écht een single had moeten zijn is ‘Black’ van Ten, Pearl Jam's debuutalbum. Het verhaal achter deze track is opmerkelijk. Platenmaatschappij Sony Records wilde ‘Black’ graag als single uitbrengen, vanwege de grote hoeveelheid aandacht die het nummer op dat moment al kreeg.

Eddie Vedder en consorten waren hier echter fel op tegen. De band had op dat moment alles behalve zin in het opnemen van een video, of enig andere vorm van promotie. Sony ging met moeite overstag en bracht ter vervanging ‘Oceans’ uit. Dat nummer kreeg echter veel minder aandacht dan gehoopt.

Welk nummer is volgens jou een 'gemiste hit'?

Album 3 Daagse
vrijdag 17 t/m zondag 19 april
NPO Radio 2

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie