Programma

Engelse winkel verbant alle moderne kerstmuziek uit afspeellijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Engelse winkel verbant alle moderne kerstmuziek uit afspeellijst

Een Engelse gin-winkel in York verbant alle kerstmuziek van na de jaren 60 uit hun afspeellijst. Geen Mariah Carey dus!

Dit vertellen de directeuren en de manager in een gesprek met YorkPress. De gin-winkel wil ervoor zorgen dat de moraal van het personeel hoog blijft en dit lijkt te werken. "Ons geweldige team is blij met de beslissing. Ze zeggen dat personeel uit andere winkels nu al volledig gek wordt van de kerstmuziek die steeds herhaald wordt", aldus Emma Godivala, directeur van York Gin.

'Cheesy'

Toch is het niét zo dat ze kerst haten, maar artiesten als Cliff Richard, Mariah Carey en Wham! voelen gewoon te 'cheesy'. Dit heeft ook te maken met het oude 16e eeuwse pand waarin de winkel gehuisvest zit: "We houden van kerst, maar we willen dat het een 'cheese-free zone' wordt. We hebben veel liedjes uitgeprobeerd waarvan er heel veel gek klinken. De grens ligt eigenlijk in de jaren zestig. Alles wat daarna komt is verboden."

Klassieke kerstmuziek van artiesten als Ella Fitzgerald, Bing Crosby en Frank Sinatra kan dus nog wel op de lijst voorkomen.

Uitzondering

Toch is er een mogelijkheid dat er een uitzondering wordt gemaakt: "Als Mariah Carey de winkel binnenloopt dan willen we het verbod misschien wel even stilleggen. En dan draaien we natuurlijk 'All I Want for Christmas Is You'!"

Stemweek

Wil jij nou wel graag kerstmuziek horen rond de feestdagen? Van 1 tot en met 7 december kun je weer stemmen voor de Top 2000.


Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie