Programma

Queen wilde ontbijten met fan

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen wilde ontbijten met fan

Edger Hamer belt aan bij Roodshow Late Night en heeft zijn nieuwste boek over Queen bij zich.

Verhalen van fans

Journalist Edger Hamer volgt de band Queen al van jongs af aan. Inmiddels heeft hij zijn tweede boek over de band geschreven, Fans Will Be Friends. Alle verhalen uit het boek zijn verhalen van fans over de Engelse groep Queen.

Close

Een favoriet fanverhaal heeft de schrijver niet. Wel weet hij te vertellen dat Queen altijd een warme band heeft gehad met Nederland en dat ze de fans heel 'close' hielden. "Ze zeiden gewoon tegen een fan: 'Ik vind het leuk als je er morgenochtend bij bent, kom met ons ontbijten'. Ik vraag me af wie dat tegenwoordig nog doet als band. Dat hoor je niet zo vaak meer."

Beluister hier het fragment over Fans Will Be Friends:

Contract TopPop en Queen

"Ik heb ontzettend mooie documenten gevonden uit het verleden van Queen, waarvan ik überhaupt niet wist dat ze bestonden", vertelt Edger Hamer aan Jan-Willem Roodbeen in Roodshow Late Night. In zijn boek staat onder andere het contract tussen de AVRO TopPop en Queen uit 1974.

Reconstructie

"Dit boek gaat echt over de fans die hele mooie dingen hebben beleefd met de band Queen. In het vorige boek waren het BN'ers die zich hebben laten inspireren door Queen", vertelt Hamer. Jan-Willem is benieuwd naar de betrouwbaarheid van de verhalen. "Het is altijd lastig met dit soort boeken. Je gaat altijd heel erg ver terug in de tijd. Sommige verhalen zijn veertig jaar oud. Ik noem het ook altijd een reconstructie schrijven."


Roodshow Late Night
DJ: Jan-Willem Roodbeen
Ma. t/m vr. 22:00 - 00:00

Ster advertentie
Ster advertentie