Programma

Racoon neemt 'Het Is Al Laat Toch' in één keer op tijdens Vinyl Friday

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon neemt 'Het Is Al Laat Toch' in één keer op tijdens Vinyl Friday

Aanstaande vrijdag, op 29 mei, reizen de mannen van Racoon af naar een vinylstudio in Haarlem om een speciale, nieuwe plaat op te nemen. Wouter belt met leadzanger Bart van der Weide.

Bart vertelt dat hij samen met zijn bandleden Dennis Huige en Maarten van Damme de studio in Haarlem induikt om een semi-akoestische plaat op te nemen.

One-taker

Het speciale aan de plaat is dat het een one-taker wordt. "Het nummer dat we opnemen is 'Het Is Al Laat Toch', plus een b-side. We spelen het nummer ter plekke live, wat betekent dat we de track er in één keer opknallen", vertelt Bart. Wouter vult aan dat er inderdaad geen fouten kunnen worden gemaakt, want aan de andere kant van het opname glas snijdt de machine de plaat direct. Gelukkig is dat voor Bart geen probleem. Hij houdt wel van onperfecte rommeltracks. "Dat zijn de leukste platen", vertelt Bart.

Zonder knip- en plakwerk

Normaliter neemt de band een track wel meer dan één keer op. "Een producer is het vaak niet eens met een rommeltrack, waardoor je een nummer soms wel twintig keer opnieuw moet opnemen", vertelt Bart. Óf je moet volgens Bart samenwerken met drummer Michel Schoots van Urban Dance Squad. Dan zijn veel platen wel one-takers. "Tracks die we met hem opnemen worden veelal geproduceerd zonder knip- en plakwerk. Daarom zijn veel van onze platen onetakers, waaronder ook 'Love You More'. Het is heel gaaf, maar je hoort de fouten wel", vertelt Bart.

Beluister het gesprek tussen Bart en Wouter hieronder terug:

De plaat die Racoon vrijdag opneemt, wordt uitgebracht op 20 juni 2020 tijdens Record Store Day. Je kan de opnamen vrijdag 29 mei volgen tijdens Vinyl Friday met Wouter van der Goes.

Vinyl Friday & Wout2Day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2. Vinyl Friday hoor je elke vrijdag tussen 18:00 en 20:00 uur.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie