Programma

Potlood of kalasjnikov?

  1. Nieuwschevron right
  2. Potlood of kalasjnikov?

In Spijkers Met Koppen een mooie openingscolumn en discussies over vrijheid van meningsuiting, naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

Statement Dolf

Dolf Jansen opende Spijkers Met Koppen met een bijzondere column: "Op het moment dat wij met onze satire mensen raken, beledigen en een beetje pijn doen, is precies wanneer het interessant wordt. Dat legt iets bloot, iets wat mij als satiricus opvalt. Iets wat gevoelig ligt. Satire mag soms pijn doen; moet soms pijn doen. Degene die de grap maakt bepaalt de norm, waarbij de grondregel is: Het is satire dus er moet wel om gelachen worden." Luister naar het indrukwekkende openingsstatement van Dolf Janssen.

Het potlood of de kalasjnikov

Wat is krachtiger? Het potlood of de kalasjnikov? Dat lijkt de belangrijkste vraag na de bloedige aanslag op Charlie Hebdo afgelopen woensdag. Moeten opiniemakers, journalisten en cartoonisten zich nog uit spreken? En durven ze dat nog wel? Thomas Bruning van de NVJ, de vakbond van journalisten, en Boris van Der Ham zijn te gast bij Spijkers Met Koppen. Zij praten over de vreselijke gebeurtenissen in Parijs en de gevolgen hiervan voor de vrijheid van meningsuiting. Luister naar het gesprek.

Boer Tom

Natuurlijk was er ook weer ruimte voor cabaret, waarbij luistereraars reageerden op de gebeurtenissen. Zo belde onder andere boer Tom van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw op om zijn mening te geven. Je hoort het hier.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie