Programma
BNNVARA

Wandelaars opgelet: vandaag openen de na-inschrijvingen voor de Vierdaagse

  1. Nieuwschevron right
  2. Wandelaars opgelet: vandaag openen de na-inschrijvingen voor de Vierdaagse

Er is nog plek voor 7000 wandelaars bij de Nijmeegse Vierdaagse. Vandaag openen de na-inschrijvingen. Jan-Willem Start Op praat met Babs Rijke van de Stichting 4Daagse om erachter te komen of dit al eens eerder is voorgekomen.

Wel verwacht, niet gehoopt

Normaal gezien zijn er flinke wachtrijen, maar dit jaar is er nog ruimte voor zo’n 7000 lopers. Jan-Willem en Jeroen vragen zich af of dit niet een gekke verschijning is, maar volgens Babs is dit al vaker voorgekomen: “Dit is op zich voor ons niet gek.” Zo is de Vierdaagse al eens eerder afgelast in 2006 vanwege de hitte, met als gevolg dat de inschrijvingen in 2007 ook wat lager uitvielen dan verwacht.

“Je merkt gewoon dat na bijzondere gebeurtenissen, dat het even iets minder is. Dat hadden we wel verwacht, maar natuurlijk niet gehoopt.” Jeroen oppert dat het misschien ook zou kunnen komen doordat er minder mensen vanuit het buitenland meelopen, daar wordt later deze week volgens Babs pas meer over bekend. “Je merkt dat mensen het nog een beetje spannend vinden na corona.”

Unieke ervaring

Er is al een heel mooi aantal inschrijvingen behaald. Tot nu toe zijn er 42.000 lopers die zich hebben aangemeld. Het voordeel hiervan is dat er geen loting nodig was en iedereen die zich heeft ingeschreven een startbewijs heeft gekregen. “De mensen die zich nu willen inschrijven die nog even de tijd nodig hadden, die hebben nu ook een gegarandeerd startbewijs.”

De Vierdaagse start op 19 juli, dus er is nog tijd genoeg om te oefenen. Jeroen spoort iedereen aan om de kans te pakken en deze unieke ervaring mee te maken. Een startbewijs kun je bemachtigen op www.4daagse.nl. Geen zorgen voor de twijfelaars, de na-inschrijvingen zijn open tot en met 29 april, mits de voorraad strekt!

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie