Naar homepage
Programma

Hekel aan je hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Hekel aan je hit

Zangeres Sinead O'Connor kan de hit 'Nothing Compares 2 U' niet meer over haar lippen krijgen. Ze weigert het nummer ooit nog live te zingen.

Je kent het wel. Bij een concert wil je tóch graag die ene grote hit horen. Vaak moet je dan wachten tot de toegift. Bij onderstaande artiesten kun je wachten tot je een ons weegt...

Geen emotie

Onlangs werd bekend dat O'Connor helemaal klaar is met 'Nothing Compares 2 U' (1990). De kans is klein dat ze het nummer ooit nog live gaat zingen voor publiek: "Na 25 jaar voel ik geen emotie meer, zodra ik het zing. Ik kan me er niet meer mee identificeren", geeft O'Connor als rede voor deze muzikale boycot.

Radiohead

Sinead is in ieder geval niet de enige artiest die een hekel heeft gekregen aan haar grootste hit. Zo heeft Tom Yorke van Radiohead een grondige hekel aan de hit 'Creep', of 'Crap' zoals hij het nummer zelf noemt.

Pinball Wizard

Pete Townshend van The Who zou op zijn beurt een bloedhekel hebben aan 'Pinball Wizard'. Hij noemde het nummer ooit "The most clumsy piece of writing I've ever done."

Robert Plant

Top 2000-stemmers zullen het niet met hem eens zijn, maar Robert Plant speelt 'Stairway To Heaven' liever niet meer live: "Ik kreeg echt vlekken in mijn nek als ik het nummer weer eens moest spelen."

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie