Programma

Ooggetuige vanuit Ankara over staatsgreep

  1. Nieuwschevron right
  2. Ooggetuige vanuit Ankara over staatsgreep

Er komen steeds meer berichten vanuit Turkije binnen over een staatsgreep. Marc Adriani belde met een collega ter plaatse.

Jelte Sondij is op bezoek bij vrienden in Ankara als er ineens straaljagers over komen. "We stonden hier een biertje te drinken en op een gegeven moment kwamen er ineens straaljagers over. Men vermoedde eerst dat het een aanslag was. Vervolgens kwam het gerucht op gang dat er een coup aan de gang was. Dat is door de prime-minister bevestigd", aldus Jelte Sondij van BNNVARA.

Geschrokken

Jelte vertelt dat de Turken zeer onder de indruk zijn. "De schrik zit er goed in. Mensen willen binnenshuis blijven en weten niet goed wat er aan de hand is. Mensen die niet thuis zijn rijden met piepende banden naar huis." Marc vraagt of het klopt dat er een avondklok ingesteld is. Dat kan Jelte niet bevestigen. Wel vertelt hij dat veel mensen naar binnen zijn gegaan en dat mensen ook graag binnen willen blijven in verband met de veiligheid.

Onduidelijkheid

Wat er precies aan de hand is om 23.25 uur ook in Nederland nog steeds onduidelijk zo blijkt uit de volgende tweet van BuZa:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk dan het liveblog van de NOS.

Bron foto: AFPSter advertentie
Ster advertentie