Programma
BNNVARA

Ilse DeLange over vroegtijdige debuut Mia & Dion: 'Heel zielig'

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange over vroegtijdige debuut Mia & Dion: 'Heel zielig'

Singer-songwriter Ilse DeLange schuift vanochtend aan bij Jan-Willem Start Op om met Jan-Willem en Jeroen te praten over haar Topsong Confetti Shotgun, het begeleiden van nieuw talent en het vroegtijdige debuut van jonge artiesten als Mia Nicolai en Dion Cooper.

Ilse DeLange is al bijna 25 jaar actief als artiest. En om dat te vieren, komt ze met veel nieuwe muziek, waaronder de Topsong van deze week: Confetti Shotgun.

Confetti Shotgun

Het nummer is een reactie op alle mensen die twijfelden aan de muzikale plannen van Ilse. "Ik heb natuurlijk altijd de meest briljante plannen en dan probeer ik iedereen te overtuigen. En dan krijg je natuurlijk wel eens mensen tegenover je die dat dan helemaal niet zo zien en die dan zeggen: "Dat doen we nooit zo dus nu ook niet." Nou, daar heb ik een beetje antipathie tegen."

Vanaf het begin van haar carrière gaat ze daar dan ook tegenin "en dat is alleen maar sterker geworden". Soms volgen uit een 'nee' de grootste successen, vertelt de singer-songwriter. "Daarom moet je toch een beetje eigenwijs zijn."

Nieuw talent

Inmiddels heeft de zangeres dus zo’n 25 jaar ervaring. En gebruikt ze al haar kennis om jong talent te helpen, zoals singer-songwriter Hannah Mae, die in 2019 een grote hit scoorde met Back To You. "Die jongelui" zijn voor haar weer een grote inspiratiebron, vertelt de zangeres. "Ik vind het gewoon te gek, de muziek die er nu ook wordt gemaakt. Dan denk ik: ja, nu moet ik ook aan de bak."

Goede begeleiding kan jonge artiesten soms maken of breken. De afgelopen weken zagen we hoe Mia Nicolai en Dion Cooper in aanloop naar en tijdens het Eurovisie Songfestival de hoge verwachtingen soms niet helemaal konden waarmaken, mede door hun gebrek aan live-ervaring. "Ja, dat was heel triest, dat vond ik echt heel zielig eigenlijk ook. Dat vond ik wel erg", vertelt Ilse. "Dat hopen wij natuurlijk te doen voor die jonge mensen, dat we ze niet te vroeg naar buiten sturen. Eerst moet die kunde goed zitten."

Hieronder luister je het hele gesprek met Ilse DeLange terug:

Ilse DeLange over Confetti Shotgun: "Soms leverde een 'nee' de grootste successen op"

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie