Programma

André Kuipers: "Het krioelt van het leven in het heelal"

  1. Nieuwschevron right
  2. André Kuipers: "Het krioelt van het leven in het heelal"

Tussen maanlanders, maanstenen en astronautenpakken presenteerde Ruud op 12 april de speciale uitzending De Wild in de Ruimte. Waarom? Vanwege de Internationale Dag van de Ruimtevaart natuurlijk!

De Wild in de Ruimte

​Ruud de Wild sprak tijdens de speciale uitzending met niemand minder dan André Kuipers! Het is alweer een tijdje geleden dat Kuipers in de ruimte is geweest, maar hij mag zich nog steeds astronaut noemen: "Er staat nog altijd "astronaut" op het bordje bij mijn kantoor", vertelt Kuipers. De astronaut is tot nu toe twee keer in de ruimte geweest, maar ziet hij een derde ruimtereis ook zitten? "Ik zou wel elke dag willen zweven. Al is een ritje naar de ruimte niet altijd even comfortabel", vertelt Kuipers. De uitzending werd uitgezonden vanuit het Space Expo in Noordwijk en is dat nou even toevallig: het pak van Kuipers kun je daar bekijken! Ruud de Wild ging samen met directeur Rob van den Berg op zoek naar deze bijzondere outfit.

"Het krioelt van het leven in het heelal"

​Veel mensen vragen zich af of aliens ook echt bestaan. Bestaat er buitenaards leven volgens André Kuipers? "Ik denk dat het krioelt van het leven in het heelal, we moeten het alleen nog even vinden", aldus Kuipers. Een vraag voor de aliens heeft hij wel alvast: 'Hoe zijn jullie hier in hemelsnaam gekomen? Want die techniek wil ik graag overnemen!'

Andre Kuipers over de ruimtevaart

De Wild In De Middag
Dj: Ruud de Wild
Ma-Vr 16.00 - 18.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie