Programma

Jaren 90 TV Klassiekers

  1. Nieuwschevron right
  2. Jaren 90 TV Klassiekers

Jimi Jamison is op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was zanger van de band 'Survivor', maar is ook door miljoenen gehoord in de TV-show Baywatch.

We zetten voor de gelegenheid een aantal televisiehits op een rij:

I'm Always Here

De zanger verzorgde namelijk de zang van de openingstune van kijkcijferkanon Baywatch, 'I'm Always Here'. Baywatch hield de ster van David Hasselhoff hoog in de nineties en deed die van seksbom Pamela Anderson snel stijgen... Jimi Jamison verving Peter Cetera's 'Save Me' na 1 seizoen op de buis, en bleef er tot het einde van de originele serie in 1999 -Cetera kennen we weer als zanger in de band Chicago-. Commercieel succes heeft de single niet in ons land gekend, maar met de royalties zit het vast wel goed.

I'll Be There For You

The Rembrandts hadden in de zomer van 1994 vast geen idee dat hun opname de toon zou zetten voor een van de populairste Amerikaanse sitcoms allertijden. De band schrijft 'I'll Be There For You' echter niet zelf, dat doen de schrijvers van de serie, Marta Kauffman & David Crane. The Rembrandts zeggen 'JA' nadat onder meer de band R.E.M. de opname zou hebben afgewezen...

Yo Home To Bel Air

In 1990 maakt de wereld kennis met Will Smith, die op televisie in The Fresh Prince Of Bel Air een sympathieke jongen speelt. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, als act al vanaf 1988 bezig, maken zowel binnen als buiten de serie een goede indruk, met hits als 'Summertime' en 'Boom Shake The Room'. De openingstrack van de komedieserie 'Yo Home To Bel Air' is in 1992 goed voor een top 10 positie in ons land.

Ademnood

Geen tune van een programma, maar 'Ademnood' zou zonder de soap Goede Tijden, Slechte Tijden vast nooit hebben bestaan! In 1990 gaat de dramaserie in premiere en is binnen de kortste keren een van de succesvolste programma's op de buis. In 1995 worden alle spelers uitgenodigd om aan een jubileum-album te werken, dit ter ere van de aankomende 1000ste aflevering. Linda, Roos & Jessica nemen het liedje op als grap, maar het door Fluitsma & Van Tijn geschreven lied schiet naar de top van de hitlijsten.

Wat was jouw favoriete tv-serie in de jaren '90? En ken je de liedjes die erbij hoorden nog uit je hoofd? Deel ze hier!

Ster advertentie
Ster advertentie