Programma

Paul McCartney enthousiast over nieuwe The Beatles-docu

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney enthousiast over nieuwe The Beatles-docu

De documentaire over het leven van The Beatles is eindelijk klaar. The Beatles: Get Back zal vanaf september dit jaar te zien zijn in Amerikaanse theaters en later ook wereldwijd.

De nieuwe documentaire is gemaakt door dezelfde maker als Lord of the Rings, regisseur Peter Jackson. Uit zo’n 55 uur aan nog nooit eerder vertoond materiaal is een film tot stand gekomen waarin het verhaal achter ‘Let It Be’ wordt verteld. De docu is verkocht aan Disney, die een releasedatum bekend heeft gemaakt. The Beatles: Get Back is vanaf 4 september 2020 te zien in theaters in Noord-Amerika. Informatie over wanneer hij te zien is in de rest van de wereld volgt nog.

Oud materiaal

De documentaire bestaat uit beelden uit 1969 toen de band album Let It Be aan het opnemen was. Een gedeelte van de beelden is al eerder gebruikt door regisseur Michael Lindsay-Hogg die in 1970 een film uitbracht onder dezelfde naam. De film werd 18 maanden na de split van de band uitgebracht. De regisseur had echter geen beschikking tot alle beelden toentertijd en Peter Jackson heeft dat nu wel gehad. The Beatles: Get Back zal dus compleet anders zijn dan de in 1970-uitgebrachte film.

McCartney is enthousiast

Paul McCartney is blij met de komst van de documentaire. “Ik ben blij dat Pete in onze geschiedenis is gedoken om een film te maken die laat zien hoe The Beatles écht waren tijdens de studio-opnames. De vriendschap en de liefde tussen ons is goed te zien en het herinnert me eraan wat voor fantastische tijd we toen hadden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie