Programma
BNNVARA

Barry Hay is 75 jaar: 'Hij is een mirakel'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Barry Hay is 75 jaar: 'Hij is een mirakel'

Golden Earring-frontman Barry Hay viert vandaag zijn 75ste verjaardag. Bij de ochtendshow vertelt Sander Donkers, die een biografie over hem schreef, over zijn ervaringen met de grootste rockster van Nederland.

"Hij is een mirakel", vertelt Sander Donkers over Barry Hay. De journalist, die onder andere De Tegel en de Pop Media Prijs won, schreef in 2016 de biografie Hay. Voor het schrijven daarvan interviewde hij de Golden Earring-zanger ruim vijftig uur. Bij Jan-Willem Start Op vertelt Donkers over zijn ervaringen met de frontman, die vandaag zijn 75ste verjaardag viert.

Bloody Mary's op het strand

Wat maakt Hay de belichaming van de rock & roll? "Alleen al de manier waarop het boek tot stand is gekomen", vertelt Donkers, die de nodige tijd met Hay doorbracht op Curaçao. "Dan gingen we om een uurtje of twaalf naar zijn favoriete strandje bij het Hilton Hotel. Hij bestelde een Bloody Mary of een witte wijn, afhankelijk van welke barvrouw er was, want er was er maar een die volgens hem een goede Bloody Mary kon maken."

"En dan gingen we lullen voor die biografie", vervolgt Donkers. "Na een uur of twee à drie, en een fles of twee à drie zei hij meestal: 'Nu ga ik even trainen.' En dan lag ik al half onderuit. Het was een behoorlijke uitdaging om hem bij te houden, maar het was verschrikkelijk leuk."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie