Programma

Die keer dat de moeder van Dave Grohl biertjes dronk met Green Day

  1. Nieuwschevron right
  2. Die keer dat de moeder van Dave Grohl biertjes dronk met Green Day

Als je net zolang in de muziekbusiness zit als Dave Grohl dan moet je er niet van opkijken als leden van The Beatles bij je thuis langskomen en je moeder drankjes nuttigt met je collega’s.

De Amerikaanse talkshowpresentator Jimmy Fallon heeft de frontman van Foo Fighters uitgenodigd om uitgebreid te komen kletsen in The Tonight Show. Grohl praat daarin onder meer over de nieuwe serie From Cradle To Stage, gebaseerd op het gelijknamige boek van zijn moeder, waarin zij in gesprek gaat met de moeders van andere pop- en rocksterren. “Mijn moeder is 35 jaar lerares geweest en toen ze met pensioen ging, zei ik: ‘Ga alsjeblieft niet op een cruise’”, vertelt Grohl. “‘Ik heb een tourbus, ga met mij mee!’”

Moeder van een rockster

Dat aanbod kon mama Grohl niet afslaan en dus ging ze met zoonlief mee op tournee. “Een keer kwam ik van het podium af en dacht ik: ‘Waar is mijn moeder?’ Toen was ze biertjes aan het drinken met Green Day. Terwijl we op tournee waren, vroeg ze zich af waar de andere moeders zijn. Toen kwam ze op het idee om andere moeders te gaan interviewen over het opvoeden van een rockster.”

Paul McCartney over de vloer

Grohl heeft het ook over de Amazon Prime-serie What Drives Us, waarin hij met vakbroeders praat over de tourbussen waarmee ze van optreden naar optreden rijden. “Ringo Starr vertelde me dat The Beatles windjes lieten in hun tourbus”, lacht de muzikant. De Foo Fighter mag zich tot de vriendenkring van Paul McCartney rekenen. Zo kwam hij een keer langs toen Grohls derde dochter net geboren was. “Hij zag een piano en kon het niet weerstaan om Lady Madonna te spelen. Mijn dochter rende naar de keuken en zette een beker op de piano neer als fooienpot.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie