Programma

Stefan en Emmely op bezoek in de tuin bij imker en kok Ramon Brugman

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan en Emmely op bezoek in de tuin bij imker en kok Ramon Brugman

Na het grote succes van vorig jaar, gaat De Staat van Stasse dit jaar voor nog meer zaad. Op 7 mei hoor je daarom weer de Nationale Zaadlozing.

Het belang van bijen

"Wij openen bij jou de Nationale Zaadlozing, Gijs", vertelt Stefan. Hij staat samen met Emmely de Wilt in de tuin van kok en imker Ramon Brugman. "Hij heeft een geweldige tuin", vertelt het staatshoofd. Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk? "Super belangrijk. Van de vier happen die wij eten zijn maar liefst drie bestoven door de bij. Zijn niet alle appels goed bestoven dan krijg je kromme appels bijvoorbeeld."

Brugman legt het hieronder uit:

De Nationale Zaadlozing

Na het grote succes van vorig jaar, gaat De Staat van Stasse dit jaar voor nog meer zaad. De Staat van Stasse zal op 7 mei vanuit de NPO Radio 2-studio volledig in het teken staan van de bijenactie. Heel het land bevruchten, dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom is het mogelijk om via nporadio2.nl/zaad jouw gratis zaad aan te vragen, zodat je zelf ook een stukje land kunt bevruchten. Ook kun je hier de petitie tekenen van De Staat van Stasse. Wanneer je hiervoor tekent, ben je het met De Staat van Stasse eens dat de bijen een beschermde status verdienen.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie