Programma

Laatste dag eindexamens

  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste dag eindexamens

Op NPO Radio 2 vieren we de laatste dag van de eindexamens met achtien bekende nummers.

Nieuwe levensfase

De dag die eerst nog zo ver weg leek, is nu toch aangebroken; de laatste dag van de eindexamens. De toetsen moeten nog nagekeken worden, maar voor vele leerlingen staat een nieuwe fase van hun leven al vast. Zij zullen hun school verlaten om te gaan werken of om verder te studeren.

Stop This Train

Waar is de tijd gebleven? Kan iemand die denderende trein stoppen. Zodat het ouder worden even gestopt kan worden. Zodat we voor eeuwig jong kunnen blijven. Maar de trein gaat door met zijn reis. Dat is nodig om oud en wijs te kunnen worden.

Go Your Own Way

Sommige leerlingen zullen het huis verlaten. Voor de thuisblijvers even slikken. Want zo stil was het nog niet eerder in huis. Gewoon ademhalen. Ook dit zal wennen. Voor vele scholieren zal een nieuwe fase aanbreken. Een fase waarin ze hun eigen weg gaan. Weer anderen zullen hun eigen boontjes gaan doppen. Daar hoort je eigen money verdienen ook bij.

Saturdaynight

De jonge afgestudeerden zullen flink van hun vrijheid proeven. Dansen op zaterdagavond en wellicht iets te veel spijt hebben op sunday bloody sunday. Harten worden misschien gebroken. En het zelfstandige leven zal soms vies tegenvallen. Gelukkig kunnen zij altijd weer naar huis. Waar ze mogen schuilen.

Kleine wasjes, grote wasjes

De thuisblijvers zullen op hun manier ook van hun vrijheid genieten. Alhoewel de uitgevlogen kinderen nog regelmatig hun wasjes mee naar huis nemen... Andere scholieren zullen nog even thuis blijven wonen. Tot ook zij 'workers' worden. Maar allen zullen nog weleens terugdenken aan die 'perfecte dag'. De dag waarop een nieuwe levensfase begon.

Ster advertentie
Ster advertentie