Programma

U2 terug met single 'Ahimsa'

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 terug met single 'Ahimsa'

U2 heeft twee jaar na het laatste album Songs of Experience een nieuwe single uitgebracht. De track ‘Ahimsa‘ is een samenwerking met de Indiase muzikant A.R. Rahman.

De laatste naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar is er niet zomaar ééntje. Componist A.R. Rahman was de grote man achter de filmmuziek van achtvoudig Oscar-winnaar Slumdog Millionaire uit 2008. Ook zijn dochters Khatija en Raheema zijn betrokken bij de samenwerking. Zij nemen een aantal zangpartijen voor hun rekening.

Boeddhistisch concept

Het woord ahimsa komt uit het Oudindiaas en staat voor ‘geweldloosheid’. In de Indiase variant van muziekmagazine Rolling Stone legt A.R. Rahman uit waar het concept van de track voor staat. “Soms moeten we mensen herinneren aan liefde, aan 'ahimsa'. Er is veel moed voor nodig om geen geweld te gebruiken. Dat kost veel kracht. Het is geen zwakte,” aldus de componist.

Eerste show ooit in India

U2 sluit India deze maanden stevig in de armen. Op 15 december sluit de Ierse band hun The Joshua Tree Tour 2019 namelijk af in Mumbai. Deze show betekent voor Bono en de mannen hun eerste concert ooit in het land. De tour, ter ere van het album uit 1987, bracht de band ook voor het eerst naar Manila, Seoul en Singapore.

Beluister 'Ahimsa' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie