Programma

Bart in gesprek met Caro Emerald over 'A Night Like This'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart in gesprek met Caro Emerald over 'A Night Like This'

Samen met Caro Emerald en producers Jan van Wieringen en David Schreurs ontleedt Bart de bomvolle Classic Track ‘A Night Like This’.

Quote

Ik kwam behoorlijk gefuckt binnen. Ik had hier gewoon geen tijd voor.

Caro Emerald over het opnemen van de demo voor 'A Night Like This'

Producers Jan en David hebben met beperkte middelen maar met een grote dosis aan creativiteit en natuurlijk de ijzersterke zang van Caro een hit weten neer te zetten die vol onontdekte sounds zit. Achter het mengpaneel van de Wisseloord Studio laat Bart alle losse sporen horen en bespreken ze elementen in de plaat die je waarschijnlijk nog nooit eerder gehoord had. Ook vertelt Caro onder andere over het inzingen van de track, wat eigenlijk heel gehaast ging, en over de schlager vibes die het nummer in Duitsland ineens krijgt.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #16: Caro Emerald - ‘A Night Like This’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Van demozangeres op de achtergrond naar platina platen die niet aan te slepen waren. In de uitgebreide podcast over ‘A Night Like This’ vertelt Caro hoe zij dolgraag wilde doorbreken, maar niet goed wist hoe ze die stap kon zetten. Ook hoor je nóg meer instrumenten die Jan en David in de track geperst hebben.

Wil je het hele gesprek van Bart met Caro Emerald terug luisteren? Check dan de podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, radio2.nl/podcasts en in de NPO Radio 2-app!

Foto omslag: AVROTROS


Ster advertentie
Ster advertentie