Programma

Zeeuwse band PEER boekt succes in Japan

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeeuwse band PEER boekt succes in Japan

Vier muzikale vrienden uit Middelburg die succes boeken in Japan? Het klinkt als een sprookje, maar het is precies wat de Zeeuwse band PEER op dit moment overkomt.

En dat komt allemaal door de Japanse Netflix-serie Terrace House, een soort Japanse variant van Big Brother waarin kandidaten hun dromen proberen waar te maken. De makers hebben tot twee keer toe een nummer van de Zeeuwse band onder de serie gezet. De eerste keer ging het om de track 'Bird' en nu is ook 'Bleeding Butterflies' aan de beurt. Voor drummer Renzo Rijn is het nog steeds een beetje onwerkelijk, maar volgens hem is er eigenlijk een vrij logische verklaring voor het succes. “Wij zitten bij een agency die reclamebureaus benadert met onze muziek. Die gaan shoppen met jouw liedje bij reclamemakers. En ook bij mensen die dit soort dingen onder series zetten”, aldus de drummer.

Geen volle zalen

Het is niet zo dat PEER gelijk volle zalen trekt in Japan, maar het succes is wel tastbaar voor de jongens. “We zien het in de streams terug op Spotify, dat we in Japan meer worden beluisterd.” Dat effect heeft de serie voor de jongens vooralsnog niet op streams in Nederland. Hier zitten er vanwege Europese licensiedeals namelijk andere liedjes onder de afleveringen.

Benieuwd naar PEER? Check 'Bleeding Butterflies' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout2Day

Je hoort Wouter van der Goes elke dag tussen 18:00 en 20:00 uur met Wout2Day op NPO Radio 2.

Foto omslag: persfoto band

Ster advertentie
Ster advertentie