Programma

Hoe sta jij tegenover de dood?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe sta jij tegenover de dood?

In de NPO Radio 2 podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders in de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

Covid-19 drukt ons al maandenlang onmiskenbaar met de neus op ons eindige bestaan. De grote focus in de media ligt op de cijfers, de druk op de zorg, voorzorgsmaatregelen, en afstand houden. Maar hét gesprek vermijden we, of voeren we in kleine kring: hoe staan jij en ik tegenover de dood?

Beluister hieronder aflevering 19 van de podcast 'En Toen Werd Het Stil':

#19 - Memento Mori - En Toen Werd Het Stil

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie