Programma

Peter R. de Vries overleden na moordaanslag

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter R. de Vries overleden na moordaanslag

Peter R. de Vries is donderdag overleden aan de verwondingen die hij vorige week opliep bij de aanslag op zijn leven. De misdaadjournalist is 64 jaar oud geworden.

De Vries was dinsdag 6 juli te gast geweest in tv-programma RTL Boulevard toen hij in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. De misdaadjournalist werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De Vries vocht nog ruim een week voor zijn leven, maar overleed vandaag aan zijn verwondingen.

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden", laat de familie van De Vries weten in een verklaring.

Quote

Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: On bended knee is no way to be free

Verklaring familie Peter R. de Vries

Peter R. de Vries werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever dat in 2012 na 17 jaar stopt. Hij was daarna voornamelijk bezig met cold cases en was een veel geziene gast in praatprogramma's.

De misdaadjournalist stond bekend om zijn enorme vasthoudendheid in de zaken die hij onderzocht. Zo staat De Vries jarenlang de nabestaanden van Nicky Verstappen bij. Daarnaast verwerft hij bekendheid met zijn onderzoek naar de dood van Natalee Holloway. De uitzending die hij hierover maakt, wordt bekroond met een Emmy Award.

Twee arrestaties

De politie houdt op dit moment twee verdachten van de schietpartij in hechtenis: de 21-jarige Rotterdammer Delano G., die verdacht wordt van het lossen van de schoten, en de 35-jarige Kamil E. uit het Gelderse Maurik. Laatstgenoemde zou de vluchtauto hebben bestuurd na de aanslag.

Vlinder

De Vries maakte zich hard om Vlinder van Rowwen Hèze in de NPO Radio 2 Top 2000 te krijgen. De band uit Limburg nam het nummer op als eerbetoon aan Nicky Verstappen. “Het is een prachtig liedje. En in het jaar van de ontknoping van de zaak hoort hij in de Top 2000”, gaf De Vries aan in gesprek met Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. “Verleden jaar heeft Rowwen Hèze in een privévoorstelling het nummer voor de ouders van Nicky en voor mij gespeeld voor een documentaire. Dat was kippenvel. Het moet in de Top 2000.”

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie