Programma

Ook opvallend stemgedrag bij de tweede halve finale van het Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Ook opvallend stemgedrag bij de tweede halve finale van het Songfestival

Tijdens de tweede halve finale van het Songfestival hebben we weer massaal onze mening laten horen in de Songfestival-app. In totaal werden er maar liefst 1,4 miljoen stemmen uitgebracht!

Dinsdag in de eerste halve finale waren wij Nederlanders al ontzettend kritisch op de andere landen, met een gemiddeld cijfers van 5,9. In de tweede halve finale zijn we alleen maar strenger geworden en scoorden alle deelnemers gemiddeld een 5,8.

Vriendjespolitiek

Het is niet ongewoon dat we op het Songfestival West-Europese landen hoger beoordelen: als het aan Nederland had gelegen waren Albanië, Moldavië en Servië nu onderweg naar huis en konden we zaterdag nog één keer luisteren naar Denemarken, Oostenrijk en Estland.

Utrechtse Stefania

Griekenland wordt dit jaar vertegenwoordigd door de pas 18-jarige Stefania, geboren in Nederland. Deze achtergrond en haar goede optreden zorgt ervoor dat Nederlanders haar gisteren het hoogste cijfer van de avond gaven: 7.1.

Video niet beschikbaar

Wil je zelf ook de acts beoordelen? Download dan de Songfestival-app en beoordeel zaterdag tijdens de finale alle acts op lied, outfit en performance!

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Omslagfoto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie