Programma

'Boomer' verkozen tot Woord van het Jaar 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Boomer' verkozen tot Woord van het Jaar 2019

De Van Dale maakte dinsdag bekend dat 'boomer' het Woord van het Jaar 2019 is geworden.

Het woord won van 'klimaatspijbelaar' en 'klimaatdrammer' en kreeg maar liefst 41,8 procent van de stemmen. Vorig jaar was het woord van het jaar: 'blokkeerfries'.

'OK boomer'

Het woord 'boomer' wordt vooral gebruikt door jongeren om ouderen de mond te snoeren. De Dikke Van Dale omschrijft ‘boomer’ als: 'een persoon met name van gevorderde leeftijd, met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen'. In discussies gebruiken jongeren vaak de opmerking 'Ok boomer' om aan te geven dat een opmerking van een ouder persoon conservatief is. Het woord is afgeleid van het woord babyboomer. Dit zijn de mensen die tijdens de geboortegolf vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden geboren.

De eerste reactie van Jeroen was: 'Wat is een boomer?' Jan-Willem kende het woord al wel: "Ik heb een tienerdochter dus ik weet het." Benieuwd of Jan-Willem en Jeroen zichzelf ook boomers vinden? Bekijk het fragment hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

Check nu op staatieindetop2000.nl of jouw favoriete platen dit jaar in de Top 2000 staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete lijst met noteringen. De uitzending van de Top 2000 begint op 25 december om 08.00 uur.

Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem Start Op! hoor je iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00

Foto omslag: Jan-Willem Start-Op

Ster advertentie
Ster advertentie