Programma

Deze podcast vertelt de bijzondere verhalen achter merkwaardige hits

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze podcast vertelt de bijzondere verhalen achter merkwaardige hits

Hoe werd dat maffe liedje Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) een hit? Hoe kwamen de cabaretmannen van tv-programma Kopspijkers ineens op 1 in de hitlijsten? Met Weird Hit Wonder valt er tijdens je ommetje genoeg te ontdekken!

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. Muziekjournalist Atze de Vrieze neemt je in vijf afleveringen mee langs DJ Madman met Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht), Mooi Man van Mannenkoor Karrespoor, Transseksueel van Ronald, One Day Fly van de Kopspijkers-cabaretiers en Alles Naar De Klote van Euromasters.

Dit zijn alle afleveringen op een rijtje:

1. DJ Madman - Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht)

Wat zeg je tegen een lelijk meisje om indruk te maken? Echt een objectief lelijk meisje, want ja, die bestaan. Gewoon de waarheid? Met die gedachte speelt deze lucky hit van DJ Madman, een witte jongen uit Arnhem die zomaar de grootste hit scoort met een muziekstijl die overwaaide uit de Antillen.

#1 - DJ Madman - Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) - Weird Hit Wonder

2. Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man

Twintig boeren uit Tuk schrijven een jubileumlied voor hun favoriete kroegbaas. Gewoon, zoals we dat allemaal wel eens doen. Maar deze keer groeit dat geintje uit tot een landelijke hit, waar zowel de stad als het platteland voor valt.

#2 - Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man - Weird Hit Wonder

3. One Day Fly - One Day Fly

Het cabaretteam van Kopspijkers windt zich op. Over belangrijke dingen, maar ook over het nieuwste fenomeen op de commerciële tv: talentenjachten. Manipulatie, kinderarbeid, een schande voor de goede smaak, zeggen ze. En: dat kunnen wij ook.

#3 - One Day Fly - One Day Fly - Weird Hit Wonder

4. Ronald - Transseksueel

Wie in 1993 midden op het Rembrandtplein ging zitten, hoorde uit elke kroeg hetzelfde lied: hij is een transseksueel, hij werkt in een bordeel. Al decennialang worden in Amsterdamse kroegen schuine liedjes gezongen. Maar deze keer ging heel Nederland voor de bijl voor een heerlijk plat volksnummertje.

#4 - Ronald - Transseksueel - Weird Hit Wonder

5. Euromasters - Alles Naar De Klote

Het is 1992, het oerjaar van de gabber in Nederland. In Rotterdam wordt de house steeds harder en sneller, en er begint een scheur te ontstaan in de scene. Op een melige avond weten twee jongens uit Heemstede en Uithoorn een klassieker te maken die alles vat wat in die tijd belangrijk was, en zelfs wat nog zou komen.

#5 - Euromasters - Alles Naar De Klote - Weird Hit Wonder

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: VPRO

Ster advertentie
Ster advertentie