Programma

Muse-drummer Dominic Howard wordt in het zonnetje gezet

  1. Nieuwschevron right
  2. Muse-drummer Dominic Howard wordt in het zonnetje gezet

Elke week zet Emmely in Het Gouden Trommelvlies een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat Dominic Howard van Muse.

Paul nam het (drum)stokje even over van Emmely afgelopen weekend, dus dit keer eert niet Emmely, maar Paul een drummer. Met deze week de eer aan drummer Dominic Howard.

Rocket Baby Dolls

Op 12-jarige leeftijd leerde Dominic drummen. Hij kreeg de smaak te pakken wanneer hij een jazzband hoorde spelen. Dat wilde hij ook! Niet veel later ontmoette hij de huidige frontman van Muse, Matthew Bellamy. Ze vormden destijds samen de band Rocket Baby Dolls. Ze vonden de naam eigenlijk te metal-achtig dus kwamen ze met Muse, want ja, dat is natuurlijk veel meer een naam voor een pop-rock-band.

Revolutionair op de drums

Howard gaat op de oude platen van Muse helemaal los, maar op de wat nieuwere platen heeft hij af en toe maar een kleine rol. Zo lijkt dat in ieder geval. De bandleden geven namelijk aan dat hij een superbelangrijke rol heeft in de band. Hij is altijd bezig met: 'Hoe kunnen we het beste en meeste halen uit onze instrumenten en ons creatieve brein?' Hij speelt altijd precies wat de song nodig heeft, niet meer en niet minder.

Luister hieronder verder naar het hele item:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie