Programma

Agent John stuit op bijzondere vondst dankzij melding van hennepplantage

  1. Nieuwschevron right
  2. Agent John stuit op bijzondere vondst dankzij melding van hennepplantage

In Jan-Willem Start Op! bellen Jan-Willem en Jeroen politieagent John die vertelt over een hele bijzondere plantage.

Na een anonieme melding van een mogelijke hennepplantage gingen John en zijn collega's op onderzoek uit. Dankzij een meting van de stroomafname kwamen ze uit bij een verdachte woning. Agent John vertelt in Jan-Willem Start Op: "Toen we daar aankwamen, zagen we aan de voorkant van de woning een vreemde buis omhoog steken die een u-bocht maakte." De agenten concludeerden dat de buis voor de afvoer van de hennepplantagelucht was. Kat in 't bakkie, dachten ze. Wat de agenten aantroffen, was alleen heel iets anders dan ze hadden verwacht.

Witlof

Het gezin van de verdachte woning beweerde dat er geen hennepplantage te vinden zou zijn. Een collega van John maakte een rondje door het huis en iemand van Enexis controleerde de stroom. Met de stroom was niets aan de hand en ook de agent kon niets vinden, tot hij in de kelder kwam en een houten plank voor de kruipruimte zag staan. "Hij haalt die houtplank eruit en dacht dat hij wel prijs zou hebben. Maar wat ziet 'ie staan: emmers met witlof." De bewoner van het huis bleek als hobby witlof te kweken. "Dat was wel een verrassing. Ik doe dit werk al vijftien jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus John.

Excuses

Na de bijzondere vondst bieden de agenten hun excuses aan. "De mensen hebben niks verkeerds gedaan. We hebben gezegd dat het ons spijt en uitgelegd hoe we tot hun locatie zijn gekomen." De agenten waren blij dat iemand de deur voor ze open deed. "Anders maak je daar ook nog een slot open en tref je vervolgens binnen niks aan. Dan is natuurlijk de verontwaardiging van de bewoners nog groter."

Luister hieronder het fragment terug:

Dit geloof je wiet: agent John stuitte op een bijzondere plantage!

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie