Programma

Red Hot Chili Peppers komen met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers komen met nieuw album

Drummer Chad Smith heeft bevestigd dat de band weer druk bezig is met een nieuwe plaat samen met gitarist John Frusciante.

Onlangs werden fans al verrast met het nieuws dat gitarist John Frusciante na tien jaar weer een onderdeel is van de band, maar nu zijn ze ook geijk de studio ingedoken.

'We zijn allemaal heel enthousiast om nieuwe muziek te maken'

"John is terug in de band en dat weet iedereen", aldus Smith in een interview met Rolling Stone. "We zijn heel erg blij. De festivals in 2020 zijn de enige geboekte shows voor ons. Voorlopig concentreren we ons vooral op de nieuwe nummers en schrijven we een nieuw album. We zijn allemaal heel enthousiast om nieuwe muziek te maken." In het interview wordt nog een keer expliciet gevraagd of de band bezig is met een nieuw album. Waarop Smith aangeeft: "Ja. Dat is alles wat ik kan zeggen."

John Frusciante

Vorig maand maakte de band bekend dat John Frusciante na tien jaar weer terugkeert bij de band. Frusciante was vanaf 1988 lid van de Red Hot Chili Peppers nadat hij de originele gitarist Hillel Slovak opvolgde, die op 26-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een overdosis. In 2007 komt er een collega bij in de band: gitarist Josh Klinghoffer. Hij zal uiteindelijk twee jaar later definitief Frusciante vervangen. Nu tien jaar later laat de band weten dat de rollen zijn opgedraaid. Josh Klinghoffer verlaat Red Hot Chili Peppers en Frusciante keert na tien jaar weer terug. Op vrijdag 19 juni is de band live te zien op Pinkpop.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie