Programma

Singer-songwriter Melle maakt een speciale versie van Old Summers voor NPO Radio 2

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Singer-songwriter Melle maakt een speciale versie van Old Summers voor NPO Radio 2

Evert Duipmans draait al een paar weken het nummer Old Summers van singer-songwriter Melle. Na zijn show wordt Evert altijd getagd op social media door Melle, want hij mist niks! Daarom heeft Evert hem uitgedaagd...

"Melle. Ik weet dat je heel veel instrumenten kunt bespelen. Is het mogelijk om een stukje van Old Summers te horen op een ander instrument? Bijvoorbeeld op een citer, kalimba of misschien een theremin? Als tegenprestatie draai ik jouw liedje volgende week weer op de radio", aldus Evert in zijn programma WILDGROEI. Natuurlijk had Melle ook dit fragment niet gemist en ging gelijk aan de slag...

Oproep

"Ik vond het heel leuk. Ik luister altijd fragmentjes terug en toch blij dat ik het heb geluisterd. Je kwam met een oproep natuurlijk!", vertelt Melle in de show. Zit de singer-songwriter dan altijd radio te luisteren? "Je hebt een app waarin je kunt zien hoe vaak en wanneer je nummer is gedraaid. Ik zoek het dan zelf op en luister het terug."

Melle maakt speciale versie van Old Summers voor NPO Radio 2

'Het was een hele opgave'

Na de oproep van Evert ging Melle natuurlijk aan het werk. Hij is een multi-instrumentalist, dus kon uit veel instrumenten kiezen. "Ik had de kalimba, maar vond ik minder goed werken. Ik had ook een tzouras geprobeerd, maar uiteindelijk werd het een balalaika.", vertelt Melle. "Het is een driehoekig instrument met drie snaren. Ik heb een hele oude en is kneitervals dus het was een hele opgave, maar het is toch gelukt."

Luister hieronder naar zijn versie van Old Summers op de balalaika:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hieronder de officiële clip van Old Summers van Melle:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WILDGROEI

Wildgroei is helemaal het einde én tegelijkertijd het begin van een nieuwe week! Evert Duipmans neemt je elke maandagochtend van 03:00-06:00 mee in de late nacht, of helpt je juist om op te staan in de vroege ochtend. Laat van je horen via de gratis NPO Radio 2-app, want #WILDGROEI maken we samen!

Ster advertentie
Ster advertentie