Programma

Albums waar we op wachten

  1. Nieuwschevron right
  2. Albums waar we op wachten

Er komen ook dit jaar weer genoeg potenti

Adele

Wanneer het volgende album van Adele, 25, uitkomt is nog niet bekend, maar dat het 'binnenkort' gaat verschijnen is zeker. Het leek er even op dat het al eind vorig jaar zou verschijnen, maar dit was (helaas voor alle fans) niet waar. De wereld wacht geduldig af op het vervolg van het hitalbum 21, uit 2011.

Coldplay

Het zevende studio album van Coldplay, A Head Full Of Dreams, heeft al voor enige opschudding gezorgd. Frontman Chris Martin refereerde naar het album als “their ‘final’ project”. Of de band daadwerkelijk uit elkaar gaat na het uitkomen van het album is niet zeker. Er komt sowieso nog een tour, dus mochten de mannen daadwerkelijk uit elkaar gaan, is er nog een kans om ze live te zien.

Radiohead

Het is bekend dat de band sinds eind vorig jaar in de studio zit om te werken aan hun negende album. Wanneer het album af is, durven de bandleden nog niet te zeggen. Wel hebben ze losgelaten dat het opnemen tot nu toe “voorspoedig gaat”. Op internet is ook al een mogelijke lijst met titels van nummers verschenen.

Mumford & Sons

Op 4 mei verschijnt het derde album van Mumford & Sons: Wilder Mind. Volgens de band is het album anders dan de voorgaande twee, omdat ze een totaal nieuwe weg zijn ingeslagen. Zelf noemen ze het "a development, not a departure". Een banjo zal je in ieder geval niet meer horen op Wilder Mind.

Douwe Bob

Natuurlijk verschijnen er ook genoeg albums van eigen bodem, zoals die van Douwe Bob. Op 15 mei ligt Pass It On in de winkels. Het onlangs verschenen duet met Anouk, 'Hold Me', staat op ook het album, als bonustrack.

Welk album mis jij nog in het lijstje? Waar kijk je het meest naar uit?

Album 3 Daagse
vrijdag 17 t/m zondag 19 april
NPO Radio 2

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie