Naar homepage
NPO Radio 2

'Kom We Gaan' is 250ste TopSong!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kom We Gaan' is 250ste TopSong!

De 250ste TopSong gaat naar een grootse zanger met een zachte g: Guus Meeuwis! Je hoort zijn single 'Kom We Gaan' deze week extra vaak.

Guus Meeuwis is op vakantie in Portugal als hij op de lokale radio een Portugees liedje hoort dat hem raakt, al heeft hij geen idee waar de tekst over gaat. Het gaat om 'Oquelávai' van de band D.A.M.A. Het nummer komt constant voorbij en blijft al snel in Guus' hoofd hangen. Een jaar later komt hij opnieuw in het land en blijkt het liedje nog steeds gedraaid te worden. "Toen dacht ik: 'daar moeten we wat mee doen'. Dus ik heb 'm mee naar Nederland genomen en nog steeds wist ik niet waar het precies over ging. Dat was voor mij raden, maar ik ben er toen mijn eigen verhaal overheen gaan schrijven", aldus Guus. Het leidt tot de single 'Kom We Gaan'.

Gaatje in Guus zijn agenda

Guus Meeuwis zit midden in de voorbereiding van Groots met een zachte G, zijn reeks concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. De afgelopen dagen repeteerden Guus en zijn band de show al in het stadion en ook de 'normale' shows staan gewoon nog in de agenda van deze week. Toch vond Bart Arens een gaatje in de agenda van de zanger om hem het goede nieuws te vertellen. Guus is succes overduidelijk nog niet als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Hij is namelijk erg blij dat 'Kom We Gaan' deze week de TopSong is: "Ik wil even zeggen dat ik het echt fantastisch vind"

Beluister 'Kom We Gaan'

Beluister 'Kom We Gaan' en alle andere TopSongs in onze TopSong-afspeellijst op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie