Programma

Succesverhaal Kensington zet zich voort in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Succesverhaal Kensington zet zich voort in Ziggo Dome

Het kan niet op voor Kensington: de Nederlandse rockband staat vijf avonden in een uitverkochte Ziggo Dome. Woensdagavond was de spectaculaire aftrap.

Elke ticket verkocht

Critici van Kensington moesten smakelijk lachen toen de band een paar jaar geleden een optreden in de grote Ziggo Dome, met plek voor 17.000 bezoekers, aankondigde, want dat zou de band toch nooit vol krijgen? Dit jaar is het kwartet vijf keer in de concertzaal te zien en iedere ticket is verkocht. Volgend jaar pakt Kensington het nóg groter aan met een concert in de Arena.

Grootse ambities

Nu heeft Kensington nooit het grote gebaar geschuwd. De albums van het viertal hebben altijd al de ambitie getoond om in de voetsporen te treden van bands als Kings Of Leon of U2, waarbij meezingers als ‘Streets’, ‘Riddles' en ‘War’ en passant uitgroeiden tot rock-anthems. Geen wonder dus dat Kensington zulke grote zalen vult, want daar komen de stadionfähige gitaarliedjes het best tot hun recht.

Instrueren en motiveren

Tijdens eerdere shows heeft Kensington al laten blijken dat het bespelen van een grote menigte geen enkel probleem is. Gitarist Casper Starreveld is daarbij steevast de woordvoerder van de rockers, die het publiek instrueert en motiveert om zoveel mogelijk te participeren in de show. Dit voor het geval de stuwende drumpartijen van Niles Vandenberg je niet al op gebiedende wijze tot bewegen aanzetten. Dat is deze concertreeks niet anders.

Interessante tegenstelling

Frontman Eloi Youssef zorgt voor een interessante tegenstelling in deze grootse rockshow. Temidden van een indrukwekkende lichtshow waar menige internationale grootheid nog een puntje aan kan zuigen, staat Eloi haast onopvallend op de bühne, gehuld in donkere kleding, waaronder een flanellen hemd en een baseballcap. Zijn overredingskracht zit ‘m dan ook niet in het bespelen van zijn glimmende zwarte gitaar of vakkundige rocksterposes, maar in zijn markante stem die door de zaal galmt.

Ziggo Dome ontgroeid?

De albums Rivals en Control worden vrijwel in hun volledigheid gespeeld, waarmee Kensington aantoont dat het grote publiek nog lang niet uitgekeken is op gitaarmuziek, mits aantrekkelijk verpakt. Toch schuwt Kensington er niet voor om ook zijn crossoverhit ‘Heading Up High’ met trance-dj Armin van Buuren de zaal in te slingeren. Met een 25 nummers tellende setlist en een imponerend podiumdecor stelt de band zijn ‘fansingtons’ niet teleur. Is Kensington de Ziggo Dome ontgroeid? We zien het volgend jaar in het Ajax-stadion.

Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie