Programma

Er komt een nieuwe Pippi Langkous film aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Er komt een nieuwe Pippi Langkous film aan

Pippi Langkous keert terug op het witte doek! Er wordt een nieuwe film gemaakt, gebaseerd op de originele boeken van Astrid Lindgren uit de jaren '40. Filmkenner Robbert Blokland kijkt ernaar uit.

Wout belt in Wout2Day met filmkenner Robbert Blokland, want hij vraagt zich af of kinderen van nu nog wel zitten te wachten op Pippi Langkous. Robbert denkt van wel: "De boeken gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Er kunnen makkelijk nieuwe filmversies komen voor nieuwe generaties. De makers hebben onder andere gewerkt aan de nieuwe film van Paddington, die bewezen dat het oude beertje nog steeds tijdloos is." Hij verwacht dat ditzelfde bij Pippi zal gebeuren. Ook makers van Harry Potter zullen meewerken aan de nieuwe Pippi-film.

De cast

Het is nog niet bekend wie er zullen spelen in de film. "Na lang onderhandelen met Astrid Lindgren zijn de rechten verkregen en als alles goed gaat gaan ze nieuwe acteurs zoeken." Robbert verwacht niet dat het een tekenfilm zal worden, omdat dat te snel kinderachtig zou zijn. Benieuwd wanneer de film in de bioscoop zal draaien? Luister hieronder het hele interview met Blokland terug.

Pippi Langkous maakt come-back

WOUT2DAY

Wout2Day hoor je iedere werkdag tussen 18:00 en 20:00 op NPO Radio 2

Foto omslag: Beta Film

Ster advertentie
Ster advertentie