Programma

Platenspeler van Stones-fan Jelle te zien in tentoonstelling Unzipped

  1. Nieuwschevron right
  2. Platenspeler van Stones-fan Jelle te zien in tentoonstelling Unzipped

De Stones-tentoonstelling 'Unzipped' is voor megafan Jelle Tadema extra bijzonder. Als een van de weinigen mocht hij zelf namelijk iets toevoegen. "Vind het een hele eer", vertelt hij trots.

De tentoonstelling van de Stones gaat de hele wereld over. Toch is hij in ieder land net even iets anders, want ieder land geeft er een eigen tintje aan. Zo mochten drie Nederlanders een bijdrage leveren aan de 'Unzipped' tentoonstelling in Groningen. Een van die drie Nederlanders is Stones-fan Jelle Tadema. "Sommige mensen zeggen: 'Het is niet veel', maar ik vind het een hele eer om dit te mogen laten zien", vertelt Jelle in Jan-Willem Start Op.

Stiekem Stones luisteren

Een van de items van Jelle is een oranje platenspeler. "Die heb ik gekregen van mijn ouders, op mijn veertiende", vertelt Jelle. Ook vind je er een singletje en oude radio van de Stones-fan. "Daarmee luisterde ik naar Radio Luxemburg en daar heb ik mijn eerste Stones nummer gehoord. Onder de dekens, want mijn ouders waren er heel erg op tegen. Want de Stones waren viezerikken, muziek van de duivel, dat mocht eigenlijk niet gedraaid worden."

Luister hieronder het hele gesprek terug met Jelle:

Bijzonder! De radio van Stones-fan Jelle Tadema staat in het Groninger Museum

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie