Programma

Leo Blokhuis over Stevie

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over Stevie

Pen en papier weer bij de hand.. In dit college van Leo Blokhuis gaat het over Stevie Wonder.

Songs in the Key of Life

Leo Blokhuis' college ging deze keer over het album The Songs In The Key Of Life van soullegende Stevie Wonder. Stevie maakte onlangs namelijk bekend dat hij zijn Songs In The Key Of Life Tour gaat verlengen met elf extra concerten. "Ik zou daar zo graag bij zijn”, geeft onze popkenner aan. Tijdens de tour speelt hij zijn gelijknamige en tegelijktijd legendarische album uit 1976. Op het album staan verschillende hits. Waaronder 'Isn't She Lovely?', 'As', 'Sir Duke' en 'I Wish'.

Little Stevie

Onder de naam Little Stevie Wonder nam hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste single 'I Call It Pretty Music, But The Old People Call It The Blues' op. Stevie begon helemaal te klinken als Motown. Om de baas van Motown, Berry Gordy over te halen dat hij meer in zijn mars had schreef hij ‘It’s A Shame’ voor The Spinners. Hij liet hiermee zien dat hij meer kon dan alleen maar hits van de hofleveranciers van Motown zingen.

“Allemaal albums die het waard zijn om in de kast te zetten”

Vanaf dat moment krijgt Stevie de vrijheid van Berry! In de jaren 70 brak een zeer succesvolle periode aan voor hem. “Het zijn allemaal albums die het waard zijn om in de kast te zetten”, geeft Leo Blokhuis aan. Stevie werd bij het schrijven van zijn muziek beïnvloed door verschillende stijlen. Waaronder zelfs klassieke muziek! Hij schreef 'Pastime Paradise' nadat hij inspiratie vond bij het werk van een Duitse componist. Benieuwd welke? Luister hier

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie