Programma

Kan mijn bloeddruk stijgen door gebrek aan knuffelen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan mijn bloeddruk stijgen door gebrek aan knuffelen?

Dokter Felicia was te gast in De Wild in de Middag om vragen van luisteraars te beantwoorden.

De eerste vraag voor dokter Felicia in het live-spreekuur is van luisteraar Stefan. Hij zit al sinds maart in zelfquarantaine doordat hij astma heeft. Hierdoor heeft hij ook tien maanden niet geknuffeld en is zijn bloeddruk erg hoog. Heeft het met elkaar te maken? "Het niet lichamelijk contact hebben met elkaar zorgt ervoor dat het gelukshormoon afneemt", vertelt Felicia. "Of zijn bloeddruk ook meetbaar hoger is daardoor kun je niet aan elkaar koppelen. Ik zou het wel laten controleren."

Gaat de griepgolf verdwijnen?

Ook luisteraar Co heeft een prangende vraag aan dokter Felicia. Is de griepgolf uit het land verdwenen, of wordt nu alles als corona gekwalificeerd? Dokter Felicia geeft aan: "Het is ontzettend interessant. Je hoort er heel weinig over. Het zijn misschien wel mensen die negatief getest worden en wel vergelijkbare klachten hebben. Daar zat ook altijd een sterftepercentage in."

Ben ik na de eerste prik meteen beschermd?

In Nederland is het vacinneren begonnen, maar ben je dan ook gelijk klaar zodra je bent gevaccineerd? "Dat is nog niet langer dan drie maanden getest op een groep van 40.000 mensen. Daarna weten we het nog niet en die onderzoeksgroep wordt elke dag met ons vervolgd. De toekomst moet het uitwijzen", vertelt dokter Felicia.

Moet bij het prikken ook altijd een dokter aanwezig zijn? Je hoort het hieronder:

Zwartelijstartsen.nl

In de show hebben Ruud en dokter Felicia het ook over het offline halen van zwartelijstartsen.nl. Op de site stonden namen van artsen en andere zorgverleners die medische fouten gemaakt zouden hebben. "Er was eigenlijk geen regelgeving. Een iemand is hiermee begonnen en is klachten gaan verzamelen en heeft het als feiten naar buiten gebracht", vertelt ze. "Het werd een beetje een cowboyplatform. Er staan waarheden op, maar niet allemaal."

Luister hieronder het gesprek terug:

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie