Programma
BNNVARA

Bij Marc in Limburg komen Lionel Richie en andere artiesten op de koffie

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bij Marc in Limburg komen Lionel Richie en andere artiesten op de koffie

Dat bijzondere verhalen rondom platenlabel Motown alleen maar uit Detroit komen, blijkt niet het geval. Ook gewoon in Nederland, in het Limburgse dorpje Stein, woont een man die alle sterren en beroemdheden spreekt. Ze komen zelfs bij hem op de koffie!

Marc Janssen uit Stein verzamelt al jarenlang de meest onvindbare platen. Zo zoekt hij naar nummers en artiesten die eigenlijk onder het Motown label hadden moeten staan, maar daar toch niet op kwamen. Die zoektocht brengt Marc naar bijzondere plekken. Hij deelt zijn anekdotes met Giel. "Ik word uitgenodigd voor feestjes als ik in Los Angeles ben, waaronder de Heroes And Legends Awards. Ik ben daar als enige Limburger tussen heel veel Motown sterren."

Berry Gordy & Brian Holland

Het duurde niet lang voordat Marc werd voorgesteld aan de beroemde oprichter van het Motown label, Berry Gordy. "Ik moest naar een feestje met hittekstschrijver Brian Holland en zijn dochter. 'Berry wants to meet you, don't talk business', was de instructie. Een van de belangrijkste personen op het feest wilde graag spreken met de Limburger. "Hij vroeg hoeveel albums ik had uitgebracht." Marcs antwoord beviel Berry Gordy wel, dus besloten ze zaken te doen.

"Je komt wel eens bij Stevie Wonder thuis"

Op de vraag welke Motown-sterren Marc ooit heeft ontmoet, antwoordt Marc nuchter: "Wie niet? Je komt wel eens bij Stevie Wonder thuis. Mijn vriendin in Los Angeles is Mona Holland. Zij is een ex-vriendinnetje van Michael Jackson. Bij haar thuis ben ik Prince nog tegen gekomen." Ongelofelijke verhalen voor ons, maar normaal voor mensen als Marc. "Het is heel normaal in die wereld. De Holland- en Gordy-families zijn royalties in de muziekindustrie."

Marc gaat langs bij de sterren, maar zij komen ook langs bij hem thuis! Hoe Lionel Richie een keer bij Marc thuis in het Limburgse Stein aan de keukentafel zat, vertelt hij in het volledige gesprek hieronder.

Lionel Richie kwam op de koffie bij Marc in Limburg

Video niet beschikbaar

Giels special over Motown

Op vrijdag 1 april, de sterfdag van Motown-legende Marvin Gaye, hoor je bij Giel de beste Motown verhalen en muziek in een special tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie