Programma

Adele wint van Borsato

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele wint van Borsato

Iedere zondagavond grasduint Hans Schiffers door de 50 populairste albums van dit moment en draait daarvan de beste en meest opvallende tracks.

Niet verwonderlijk

Het mag niet verwonderlijk heten dat 25 van Adele op de eerste plek van de Mega Album Top 50 binnenkomt, want ze is veruit de populairste artiest van dit moment. Zelfs Marco Borsato moet in het stof bijten, gezien Adele bijna vier keer zoveel exemplaren van 25 verkoopt als Marco van zijn nieuwe album Evenwicht.

Vier op een rij

Het is de vierde keer dat Adele op nummer 1 komt met een album. De eerste keer was begin 2009 met haar debuutplaat 19, die toen al een jaar uit was. In totaal stond de plaat acht weken bovenaan. Opvolger 21 uit 2011 hield het 31 weken vol aan de top en Live At The Royal Albert Hall, uit hetzelfde jaar, vijf weken.

Nummer 2

Marco Borsato moet genoegen nemen met een tweede plek. Tien van zijn albums wisten op nummer 1 te komen. Nog eens vier keer behaalden de tweede plek: hij moest het achtereenvolgens afleggen tegen André Rieu (1994), Coldplay (2011), Nick & Simon (2011) en Roger Waters (2015). Zijn laagste notering was debuutalbum Emozioni uit 1990, op nummer 78.

Mega Album Top 50 van de week

Ster advertentie
Ster advertentie