Programma

Blackbird neemt afscheid van onmogelijke liefde op nieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Blackbird neemt afscheid van onmogelijke liefde op nieuwe single

Voor deze Tekstuele Voorlichting belt Martine ten Klooster met Merel, ook wel Blackbird. Merel vertelt over haar nieuwe single New Year's Morning.

Blackbird was helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Net na twaalf uur dropte ze haar nieuwe samenwerking met het Metropole Orkest, New Year's Morning. Het nummer viel Martine op en ze besluit het samen met Merel te ontleden in Tekstuele Voorlichting.

Afscheid nemen van een geliefde

'Why am I feeling blue, waking up next to you?', luidt de openingszin van Blackbirds nieuwe single. "Dat klinkt niet echt als een heel goed begin van het nieuwe jaar", merkt Martine op. Merel vertelt hoe de zin is ontstaan: "Als je zo'n ontzettend leuk feest hebt gehad en je wordt de volgende ochtend naast elkaar wakker en je denkt 'oh, shit'. Het is het gewoon niet of het zit gewoon niet goed. Zelfs op ons gelukkigste horen we misschien niet bij elkaar, dat besef." De zangeres heeft dit zelf meegemaakt tussen kerst en oud en nieuw in 2017 en schreef destijds dit nummer. "Het is heel moeilijk om afscheid te nemen van iemand waar je heel veel van houdt en van iemand waarbij er eigenlijk niks echt mis is. Je komt er gewoon achter dat je niet bij elkaar hoort", aldus Blackbird.

Roze bril

Martine vraagt zich af wat de volgende zin betekent: 'It’s time to get up and go out of the door, instead of building castles from the glitters on the floor'. "Ik heb zelf altijd de neiging om alleen maar naar de mooie dingen van iemand te kijken, de mooie dingen te zien", vertelt Merel. "Een soort van dubbele roze bril om maar geen afscheid te hoeven nemen is toch een beetje dromen. 'Build a castle' betekent eigenlijk dingen zien die er stiekem niet zijn. Heel vaak is een verdrietig eind vaak ook een heel mooi begin. Alleen dat duurt heel lang voordat je dat ziet", aldus Blackbird.

Beluister hier het hele gesprek:

Beluister hier haar nieuwe single:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond iedere zondagavond van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie