Programma

Waarom is de game Fortnite zo succesvol?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom is de game Fortnite zo succesvol?

Met 350 miljoen gebruikers is Fortnite een van de populairste games van dit moment. Wat maakt deze game zo succesvol? Techjournalist Bram van Dijk legt het uit.

"Het succes is dat het gratis is", vertelt Bram in Jan-Willem Start Op! "Dat helpt enorm. Iedereen kan het spelen op elk apparaat wat je je kunt voorstellen. Het is een soort van kindvriendelijk gemaakt, er zit geen bloed in het spel. Dus als je iemand doodschiet, komt er een laagje verf vanaf. Dat maakt dat iedereen het kan spelen en op die manier is het zo gigantisch geworden."

Wat is Fornite?

Voor de ouders die geen idee hebben wat hun kinderen nu eigenlijk precies spelen, geeft Bram een duidelijke uitleg over wat Fornite voor spel is: "Je wordt met zo’n 100 mensen op een eiland gegooid en uiteindelijk gaat het erom wie het laatst blijft leven. Het zijn vaak korte spelletjes van zo’n tien minuten tot een kwartier. Op het eiland wordt het speelveld steeds kleiner. Je moet in een cirkel blijven om in leven te blijven en die cirkel wordt steeds kleiner. Uiteindelijk worden die cirkels naar elkaar toegedreven en dan ga je schieten. Soms is het één tegen één, soms vier tegen vier qua teams. Zo kun je de battle royale winnen en weer in een nieuw potje stappen."

En die korte potjes zorgen er dus precies voor dat mensen Fortnite zo lang blijven spelen: "Het verleidelijke aan korte spelletjes is dat je denkt 'nog eentje, nog eentje' en voor je het weet zit je de hele dag te spelen."

Het nieuwe deel is sinds vandaag uit. Hoe ziet het eruit? Bram vertelt:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur met Jan-Willem Start Op! op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie