Programma

Soulnight op NPO Radio 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Soulnight op NPO Radio 2

Liefhebbers van soul, funk en disco kunnen vanaf januari hun hart ophalen, want elke zaterdagavond en -nacht hoor je bij ons de NPO Radio 2 Soulnight.

We beginnen het nieuwe jaar goed, want op zaterdag 2 januari hoor je de eerste Soulnight. Vanaf 21.00 uur 's avonds tot zondagochtend 6.00 uur hoor je de beste soulplaatjes, de fijnste funkkrakers en de meest swingende discoclassics. Uiteraard komt ook de nieuwe generatie soulhelden aan bod.

Corné Klijns Soul Sensations

De Soulnight wordt wekelijks om 21.00 uur afgetrapt met Corné Klijns Soul Sensations. "Ik draai de beste nieuwe soul, de beste 70s-, 80s-, 90s-clubclassics en in het laatste uur kunnen luisteraars hun favoriete disco-, soul- en funkplaten aanvragen", laat Corné weten. "Verder bespreek ik een classic album en draai daar tracks van."

Corné Klijns Soul Sensations
21.00 - 00.00 uur

Ekdoms Funky Weekend Trip

Met Gerard Ekdom dansen we de nacht in, met het programma Ekdoms Funky Weekend Trip. "Een heerlijke muzikale trip langs ouwe en splinternieuwe soul, funk, nu-disco en acid-jazz", zo belooft Gerard. "Kortom: alles wat funky is en waar je vooral zin in hebt op zaterdagnacht!"

Ekdoms Funky Weekend Trip
00.00 - 02.00 uur

On The Beat

Iedere vrijdagavond draait Wouter van der Goes in zijn doordeweekse show Wout2day al vanaf vinyl en voor On The Beat legt hij zich toe op de échte klassiekkers uit de soul- en discogenres. Bij voorkeur van vinyl. "Deze muziek is nergens anders te horen!", zegt Wouter enthousiast. "Van BBQ Band tot Luther Vandross en van Anita Baker tot SOS Band."

On The Beat
02.00 - 04.00 uur

Licence 2 Chill

Bij het ochtendgloren dans je vrolijk je bed in (of uit) met Jeroen Kijk in de Vegte, die zijn favoriete weekendmuziek draait, van Michael Jackson tot The Supremes en The New Cool Collective. "Een prima mix aan het eind van een swingende zaterdagnacht", vindt Jeroen. "Of om, als je heel vroeg bent, de zondag in stijl op te starten."

Licence 2 Chill
04.00 - 06.00 uur

Soul & Jazz-themakanaal

"Soul en jazz horen thuis op de publieke radio", stelt NPO Radio 2-zendermanager Jurre Bosman. "Naast de Soulnight van NPO Radio 2 starten we op 1 januari met het themakanaal NPO Soul & Jazz waar 24 uur per dag soul en jazz te horen is. We weten dat we veel luisteraars hier een plezier mee doen." Het kanaal is te ontvangen via DAB+, de digitale en analoge kabel en online. Naast non-stop muziek wordt er 's avonds tussen 19.00 en 23.00 uur een programma live gepresenteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie