Programma

Bijzondere instrumenten

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere instrumenten

Woensdagmiddag liet Jasper een opvallend geluid horen in Knooppunt Kranenbarg: een vader die zijn zoontje als drumstel gebruikt.

Zoontje als drumstel

De vader ontdekte daarmee een heel eigen drumbeat. En het zoontje? Die lacht ritmisch mee met het getrommel op zijn rug. Ook in de pop- en rockmuziek worden opvallende instrumenten gebruikt:

Keukenpannen

De muzikanten van Radiohead werden niet geïnspireerd door hun familieleden, maar door alledaagse keukengarei. Het bijzondere geluid in 'Packt Like Sardines In A Crushd Tin Box' wordt gemaakt met behulp van keukenpannen en potten.

Glaasje wijn

Andere 'instrumenten' die je gewoon in je huishouden kunt terugvinden zijn glazen. David Gilmour van Pink Floyd vulde voor 'Shine On You Crazy Diamond' glazen met wijn en maakte er een ware Glass Symphonica van.

Rock imago

Maracas, beter bekend als sambaballen hebben niet bepaald een rock imago. Maar 'You Can't Always Get What You Want' moeten de mannen van The Rolling Stones gedacht hebben. Ze schoven hun ego aan de kant en gingen aan de slag met de maracas. En dat zorgde toch wel voor een stoere sound.

Rockende doedelzak

De doedelzak wordt niet alleen gebruikt door feestvierende Ieren. AC/DC kan met dit bijzondere instrument prima rocken. Kijk maar naar It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock N’ Roll)'.

Fluitje van een cent

Een hit scoren is voor sommige muzikanten een fluitje van een cent. We sluiten het rijtje dan ook af met Paul Simon die de pennywhistle gebruikt in 'You Can Call Me Al'. Het deuntje kunnen we inmiddels allemaal mee fluiten.

Welke plaat met een bijzonder instrument is jouw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie