Programma

Buren maken camping (on)gezellig

  1. Nieuwschevron right
  2. Buren maken camping (on)gezellig

De zomervakantie staat voor de deur! Het ideale moment om lekker te gaan kamperen, maar hoe blijft het gezellig op de camping?

Camping of glamping?

Gerard wil alles weten over het nationaal camping- en glamping onderzoek en belt in Ekdom In De Ochtend met Daniel Scheijen van een grote reisorganisatie. Wat is eigenlijk het verschil tussen camping en glamping? Scheijen: "Onder camping verstaan we het traditionele kamperen, het opzetten van je eigen tentje. Bij glamping staat alles voor je klaar. Je hebt geen geruzie over waar de haringen van je tent zijn. Je gooit je koffer naar binnen, neemt je zonnebrand mee en gaat naar het zwembad."

Goede buren worden vrienden

Volgens Scheijen zijn goede buren het belangrijkste voor een geslaagde kampeervakantie: "Vervelende buren kunnen roet in het eten gooien. Mensen ergeren zich met name aan luidruchtige buren en kinderen die nogal druk zijn." Scheijen heeft goed nieuws over dit onderwerp: "Mensen geven aan spontaan vriendschappen te sluiten met hun buren op de camping." Voor alle kampeerders heeft Scheijen een belangrijke tip: "Ga vooral niet 's avonds met wat borrels op uit volle borst staan te zingen voor je tent of bij het kampvuur. Dat zullen mensen niet echt waarderen."

Beluister hier het hele gesprek bij Ekdom In De Ochtend voor meer tips:

Heet kampeernieuws, want het nationale camping- en glampingonderzoek is binnen!

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie