Programma

Is jouw werkplek vies?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is jouw werkplek vies?

Uit onderzoek is gebleken dat 39% van de werknemers zijn werkplek vies vindt. Wout2day belt met Rob Geus om erachter te komen hoe het zo goor wordt.

Toetsenbord

Voor Rob Geus is het probleem van vieze werkplekken niet onbekend. "Ik krijg dagelijks mails binnen van bedrijven en consumenten die op plekken zijn geweest waar zich toch rare toestanden afspeelden en waarover ze zich zorgen maakten." Wat zijn nu de meest vieze plekken? "Uit recent onderzoek is gebleken dat een toetsenbord nog viezer is dan een toiletbril. Maar denk ook aan deurklinken en airco's die niet worden schoongemaakt."

Problemen zitten boven

Veel vuil is onzichtbaar en daarom vraagt Wouter zich af welke viezigheid we wel kunnen zien. "De problemen zitten altijd bovenin. Zie je spinnenwebben hangen of stof in ventilatieroosters zitten. Als die niet goed worden schoongemaakt zijn het eigenlijk een soort stofblazers. Je ziet ook vaak in hotels dat mensen klagen over pijn in de keel of hoesten daardoor."

Communiceren

De gouden tip die Rob Geus geeft om er iets aan te doen: communicatie. "Praat erover met je werkgever en collega's om tot een oplossing te komen."

Bekijk het interview terug om erachter te komen welke plekken je het best kunt mijden op je werk.

Ster advertentie
Ster advertentie