Programma

Gary Moores laatste keer 'Still Got The Blues' op Nederlandse bodem

  1. Nieuwschevron right
  2. Gary Moores laatste keer 'Still Got The Blues' op Nederlandse bodem

De Ierse bluesgitarist Gary Moore zou op 4 april 68 jaar zijn geworden. We kijken terug op één van zijn meest memorabele uitvoeringen van de Top 2000-hit 'Still Got The Blues (For You)'.

De uit Noord-Ierland afkomstige gitarist werd vooral bekend door het nummer ‘Still Got The Blues’, een gevoelig bluesnummer dat overal ter wereld hoog in de hitlijsten heeft gestaan. Het was het titelnummer voor het gelijknamige album dat uitkwam in 1990. Het album was een terugkeer naar de bluesmuziek van zijn jeugd.

Pinkpop Classic

Volgens fans is Gary één van de weinige artiesten die een gitaar kan laten huilen. In 2010 mochten Nederlandse fans daar weer een keer van genieten. In dat jaar maakt de bluesartiest zijn opwachting in Nederland met een optreden op Pinkpop Classic. Tijdens de show laat Moore de blues voor zich spreken. Hij speelt vooral nummers uit zijn rijke rockrepertoire. Hij speelt een groot scala aan succesnummers waaronder 'Still Got The Blues For You'. Moore laat ook hier weer horen waarom de gitaarsolo volgens veel muziekfans in het rijtje beste solo's aller tijden hoort.

De show blijkt Moores laatste optreden in Nederland. De muzikant overlijdt op 6 februari 2011. Hij werd slechts 58 jaar oud.

Bekijk hieronder 'Still Got The Blues' live vanaf Pinkpop Classic:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Still Got The Blues' eindigde in 2019 op plek 257 van de Top 2000 en is daarmee Gary Moores hoogste notering. Zijn andere en tevens laatste notering is het nummer 'Out In The Fields' dat binnenkwam op plek 1844.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie