Programma

Rijden we in de toekomst allemaal op waterstof?

  1. Nieuwschevron right
  2. Rijden we in de toekomst allemaal op waterstof?

Toyota presenteerde afgelopen weekend de Mirai, een elektrische auto die op waterstof rijdt. Wouter belde erover in Wout2Day met AutoRAI.nl hoofdredacteur Bart Oostvogels.

Er is een hoop aan het veranderen op het gebied van auto’s en vooral binnen de wereld van elektrische auto’s. Wouter sprak met Oostvogels over de recente ontwikkelingen. Oostvogels: "Waterstof is niet nieuw, het is al langer onder ons, maar het begint nu steeds meer door te dringen."

Waterstof uit de pomp

Wouter vroeg zich af of we binnenkort allemaal waterstof uit de pomp kunnen tanken. Volgens Oostvogels zou dat in een ideale wereld zo zijn, maar Nederland loopt wat betreft waterstoftankinfrastructuur hopeloos achter op Duitsland en Frankrijk: "Nederland heeft in eerste instantie vol ingezet op elektrisch rijden, dus echt met een stekker opladen. Maar nu begint het bij de Nederlandse overheid steeds meer door te dringen dat waterstof echt potentie heeft, ook voor de transportwereld."

Doodnormale auto

Oostvogels heeft zelf afgelopen weekend met de Mirai gereden. Volgens hem voelde het als rijden in een doodnormale auto. "En dat wil je natuurlijk ook, want iedereen moet er gewoon mee weg kunnen rijden," aldus Oostvogels. Als het aan Wouter ligt kunnen we niet snel genoeg beginnen met rijden in waterstofauto's. "Effe een paar jaar wachten en dan denken we terug aan dit gesprek, want daar begon het mee," voorspelt hij.

Wout2Day

Je hoort Wout2Day iedere werkdag tussen 18:00 uur en 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie