Programma
EO

Floor Jansen zingt in nieuwe single Invincible ook over haar eigen leven

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen zingt in nieuwe single Invincible ook over haar eigen leven

Floor Jansen schreef haar nieuwe nummer Invincible specifiek voor de Invictus Games in Nederland, maar uiteindelijk werd de tekst ook persoonlijk voor haar. Ze legt het verder uit in de show van Martine!

Invictus Games is een sportevenement voor zowel mentaal als fysiek gewonde militairen voor dienende en ook veteranen. “Die games was een mooie bron van inspiratie om dat te gebruiken. Die Invictus Games zijn een bewustwordingsevenement om mensen er nog maar weer van bewust te maken dat mensen serieus gewond raken al is het mentaal of fysiek tijdens gruwelijke oorlogen. Dat verdient wel extra aandacht denk ik", aldus Jansen in gesprek met Martine ten Klooster.

Diagnose borstkanker

Naast de Invictus Games heeft het nummer Invincible ook nog een andere betekenis voor haar. In oktober 2022 kreeg Floor Jansen de diagnose borstkanker. De zangeres legt uit dat het nummer ineens betrekking kreeg op haar eigen leven. “Toen ik het schreef betrok ik het in principe niet op mijn eigen leven", vertelt Floor. "Tussen het schrijven en het moment van release kreeg ik borstkanker, en ik moet zeggen dat het nu meer bij mij past dan ooit te tevoren. Ik heb het mij destijds proberen voor te stellen hoe dat zou moeten zijn. Dingen veranderen waardoor je lichaam verandert, dat is mijn geval niet zo traumatisch. Ik vond borstkanker wel degelijk heftig natuurlijk, dus die tekst heb ik uiteindelijk ook voor mezelf geschreven”.

In onderstaand fragment legt Floor uit waar ze de inspiratie voor het einde van het nummer vandaan haalde.

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie