Programma

Simon Keizer: 'Eerste single 'Steeds Weer' gaat over overleden vader'

  1. Nieuwschevron right
  2. Simon Keizer: 'Eerste single 'Steeds Weer' gaat over overleden vader'

Speciaal voor de KWF Collecteweek doopt Ruud de Wild 30 MINUTEN RAUW voor één week om tot 30 MINUTEN ROUW, waarin hij in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan de ziekte kanker.

In de eerste aflevering gaat Ruud in gesprek met Simon Keizer waarin hij vertelt over het overlijden van zijn vader, Klaas Keizer. Hij overleed toen Simon vijftien jaar oud was. Samen voeren ze een indrukwekkend gesprek over het moment dat Simon hoorde dat zijn vader ziek was en hoe het was toen hij overleed. Simon doet uit de doeken dat de eerste single van Nick & Simon, 'Steeds Weer', eigenlijk over zijn overleden vader gaat.

'Ik voelde aan alles dat mij iets naars werd verteld'

Simon was 14 toen hem het slechte nieuws werd verteld. "Toen ik die keuken bij ons binnenstapte voelde ik aan alles 'hier gaat mij iets naars worden verteld'", vertelt hij in 30 MINUTEN ROUW. "En dat werd mij ook verteld. Ik wist zijdelings wel dat m’n pa ergens een bepaalde uitslag moest halen die dag. Maar je denkt niet meteen aan het zwartst denkbare beeld. Toen werd me gezegd 'je vader is ziek', of mijn vader zei het zelf. En toen rende ik naar boven, huilend. Want in mijn beleving stond het woord kanker synoniem aan dood gaan."

Opnieuw het gevecht aan

Daar bleef het niet bij. Ook de moeder en de vrouw van Simon kregen de ziekte. Bij Simons vrouw werd tien jaar terug een goedaardige tumor ter grootte van een tennisbal gevonden in haar lever. Simon: "Dat was een trip down memory lane. Van 'houdt het dan nooit op?' Het heeft er voor gezorgd dat we zijn getrouwd. Ik hoefde niet per se te trouwen, maar op het moment dat zij de OK op reed, knakte ik. Ik ging helemaal kapot. Ik moest letterlijk worden opgevangen door het personeel daar. Toen voelde ik hoe intens veel ik van die vrouw hou. Toen dacht ik 'als ik dit voel, ik wil met haar trouwen.'"

In deze speciale extra aflevering vertelt Simon verder over hoe het is om nu zelf vader te zijn en over de laatste keer dat hij zijn vader sprak. Beluister hieronder de hele aflevering:

30 MINUTEN ROUW met Simon Keizer - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN ROUW

De speciale reeks 30 MINUTEN ROUW, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, is vanaf maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september te beluisteren via de feed van 30 MINUTEN RAUW in Apple Podcast/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 1 app.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie