Programma

Groningse Dhani Hoekstra stopt na vijf weken met hongerstaking

  1. Nieuwschevron right
  2. Groningse Dhani Hoekstra stopt na vijf weken met hongerstaking

Na vijf weken stopt Dhani Hoekstra met zijn hongerstaking. Dit maakte hij vanochtend in Jan-Willem Start Op! bekend. "Het is genoeg geweest", vertelt hij.

Zes februari heeft de Groningse Dhani Hoekstra voor het laatst gegeten. Hij ging in hongerstaking vanwege de aardbevingsproblematiek. Veel Groningers zijn ten einde raad, omdat de afhandeling van de schade langzaam verloopt. Nog maar vier procent van de naar schatting 25.000 getroffen huizen in Groningen is versterkt. Dhani heeft zes februari daarom gezegd: "Ik ga hier niet weg voordat er afspraken op papier zijn gezet voor de duizenden mensen in Groningen die in de problemen zitten."

'Het is genoeg geweest'

Toch heeft hij vandaag besloten te stoppen, na vijf weken hongerstaking. "Het is genoeg geweest", vertelt hij. "Vanuit een hongerstaking is gebleken, de afgelopen vijf weken, dat het gewoon heel lastig is om dat bureaucratische moeras te doorbreken."

​Beluister hieronder het hele gesprek:

Groninger Dhani Hoekstra stopt na vijf weken met hongerstaking

GAS OP DIE LOLLY

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn de Gas Op Die Lolly-petitie gestart om de nijpende aardbevingskwestie in Groningen zo snel mogelijk op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. "De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op", aldus Jan-Willem. De mannen hopen te bereiken dat alle dossiers (schade en versteviging) uiterlijk eind 2021 zijn afgehandeld en dat de meest schrijnende gevallen de hoogste prioriteit krijgen.

Wil jij Jan-Willem Start Op! steunen en de petitie tekenen? Dat kan via gasopdielolly.petities.nl.

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie